Είμαστε εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων με πάνω από 20 χρόνια επιτυχημένης επιχειρηματικής παρουσίας.

Ιστορία

Η Makt λειτουργεί με επιτυχία στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Η εταιρεία αποτελεί τη φυσική εξέλιξη της εκτενούς επαγγελματικής καριέρας του μηχανικού Αλέξανδρου Καλατζή, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970.

Όντας πλέον στην τρίτη δεκαετία αδιάλειπτης παρουσίας στη διεθνή αγορά ανάπτυξης ακινήτων, η Makt προσφέρει υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικές λύσεις αλλά και ξεκάθαρο όραμα που προκύπτει από τη μακροχρόνια εμπειρία της. Οι πελάτες μας γνωρίζουν ότι τα έργα που μας αναθέτουν υλοποιούνται στο πλαίσιο του πιο σύγχρονου design και των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων, πάντα με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Στρατηγική

Η Makt είναι πρωτοπόρος στον τομέα της, χάρη στην ικανότητά της όχι μόνο να συντάσσει μελέτες, αλλά και να δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες και να βρίσκει λύσεις εκεί που οι άλλοι βλέπουν μόνο εμπόδια.

Σε κάθε μας έργο εφαρμόζουμε πρωτοποριακή προσέγγιση και δημιουργικό τρόπο σκέψης. Το σύνθημα της Makt είναι: “Με οξυδέρκεια, ευελιξία, υπομονή και επιμονή επιτυγχάνουμε πάντα τον ξεκάθαρο στόχο μας.”

Η Ομάδα

Η επιτυχία της εταιρείας οφείλεται εν πολλοίς στον οικογενειακό χαρακτήρα της. Το ανθρώπινο δυναμικό της περιλαμβάνει διπλωματούχους αρχιτέκτονες, μηχανικούς και χρηματοοικονομικούς συμβούλους, μέλη Ελληνικών, Αυστριακών και Ισπανικών επαγγελματικών επιμελητηρίων.

Χάρη στην επιστημονική τους κατάρτιση και την εμπειρία τους σε διεθνή έργα, επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο ως προς την ποιότητα όσο και την αποδοτικότητα. Το ισχυρό πνεύμα συνεργασίας έχει ως αποτέλεσμα να παράγεται γρήγορο, ουσιαστικό και ποιοτικό έργο – και πάντα με σεβασμό στο σημαντικό παράγοντα της εμπιστευτικότητας.

Επιπρόσθετα στη βασική ομάδα της εταιρείας, η Makt απασχολεί και εξωτερικούς συνεργάτες, τόσο άτομα όσο και εταιρείες, με τους οποίους η εταιρεία έχει μακροχρόνιες και παραγωγικές συνεργασίες από την ίδρυσή της. Οι εξωτερικοί μας συνεργάτες έχουν εκτενή επιστημονική κατάρτιση και τα έργα που έχουν υλοποιήσει καταδεικνύουν την εμπειρία και τα επαγγελματικά προσόντα τους.

The Team

 • Αλέξανδρος Καλατζής

  Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

  Ο Αλέξανδρος σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Βιέννης. Δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων εδώ και 45 χρόνια. Η καριέρα του έχει επηρεαστεί σημαντικά από την εικοσαετή και πλέον συνεργασία του με τον διάσημο αρχιτέκτονα & πολεοδόμο Κωνσταντίνο Δοξιάδη και τους Συνεργάτες του.

  Χάρη στη μακρά πορεία του στον χώρο, η μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευσή του περιλαμβάνει τόσο ανθρώπινα στοιχεία, όπως σχέσεις με πελάτες και διαπραγματεύσεις, διοικητικά στοιχεία όπως ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, και τεχνικά στοιχεία όπως σχεδιασμό ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Έχει υπάρξει υπεύθυνος σχεδιασμού ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε μεγάλο αριθμό δημόσιων και ιδιωτικών έργων υψηλού κύρους, έχει επίσης συμμετάσχει στη διαχείριση κατασκευών. Στα πολυάριθμα έργα που έχει υλοποιήσει συμπεριλαμβάνονται πανεπιστήμια, αεροδρόμια, εργοστάσια συμπαραγωγής ηλεκτρικής-θερμικής ενέργειας, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα.

  Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας και η αρχική κινητήρια δύναμή της.

  [email protected]

 • Μάξιμος Καλατζής

  Αντιπρόεδρος & Οικονομικός Διευθυντής

  Ο Μάξιμος κατέχει πτυχίο Master’s στην Αρχιτεκτονική από το Πολυτεχνείο της Βιέννης και πραγματοποίησε σπουδές και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων εδώ και 15 χρόνια.

  Ειδικεύεται σε αρκετούς υπό-τομείς της ανάπτυξης ακινήτων όπως διαπραγματεύσεις, σύναψη συμβάσεων, αγορά γης, ανάπτυξη, διαχείριση, και οικονομική ανάλυση. Έχει υπάρξει υπεύθυνος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού σε διάφορα οικιστικά και εμπορικά έργα, καθώς επίσης και υπεύθυνος διαχείρισης κατασκευής σε πολλά από αυτά.

  [email protected]

  Linkedin

 • Ντίνη Καλατζή

  Μέλος Δ.Σ.

  Η Ντίνη σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Βιέννης. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της αρχιτεκτονικής πάνω από 30 χρόνια. Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

  Η εξειδίκευσή της εστιάζεται στη δημιουργική διαχείριση και τις σχέσεις με τους πελάτες˙ η δύναμη πίσω από το οικοδόμημα.

  [email protected]

 • Τατιάνα Καλατζή

  Μέλος Δ.Σ.

  Η Τατιάνα σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης, από όπου της απονεμήθηκε πτυχίο Master’s από την Zaha Hadid. Είναι πολύγλωσση (Ελληνικά, Γερμανικά, Αγγλικά και Ισπανικά) και είναι ενεργή επαγγελματίας, μέλος τεχνικών επιμελητηρίων σε Ισπανία, Αυστρία και Ελλάδα.

  Εδώ και αρκετά χρόνια ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη και τη Βιέννη. Ειδικεύεται στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, και τη δημιουργική διαχείριση.

  “We love to detail.”

  [email protected]

  Linkedin

 • Sergio Suchomel

  Τεχνικός Σύμβουλος

  Ο Sergio σπούδασε Βιομηχανικό Σχέδιο στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης, υπό την επίβλεψη του Paolo Piva. Ίδρυσε το Buenavistadesign studio με έδρα τη Βαρκελώνη και παράλληλα ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο La Salle της Βαρκελώνης, από όπου του απονεμήθηκε πτυχίο Bachelor’s, και συνέχισε στο Πολυτεχνείο της Βιέννης, όπου πήρε πτυχίο Master’s. Είναι πολύγλωσσος (Ισπανικά, Γερμανικά, Αγγλικά και Ελληνικά).

  Ζει και εργάζεται στη Βιέννη, όπου συνδυάζει τη δουλειά του στην αρχιτεκτονική και το design με τη θέση του ως Βοηθός Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης. Μέσω της δουλειάς του στον χώρο του design και της αρχιτεκτονικής έχει αποκτήσει εκτενή εμπειρία στους τομείς του οικιστικού και εμπορικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, του βιομηχανικού σχεδιασμού και της δημιουργικής διαχείρισης.

  “A good retail space is worth a thousand store signs.”

  [email protected]

  [email protected]

  Linkedin

 • Γιώργος Παπαργύρης

  Τεχνικός Σύμβουλος

  Ο Γιώργος σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα εδώ και 30 χρόνια, παρέχοντας υπηρεσίες δομικού σχεδιασμού.

  Ειδικεύεται στον δομικό σχεδιασμό για τις παρακάτω εφαρμογές: μεταλλικές κατασκευές, δομές από σκυρόδεμα, βιομηχανικά κτίρια, αποθήκες, logistics, εμπορικά κέντρα, “big box” καταστήματα λιανικής, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις Ολυμπιακών Αγώνων, αθλητικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, κινηματογράφοι, νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, ξενοδοχεία, πολυώροφα κτίρια, μεγάλης κλίμακας οικιστικά συγκροτήματα και κτίρια γραφείων, βίλες, γέφυρες και οδογέφυρες, μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, αναπαλαίωση ιστορικών κτιρίων και μνημείων, αναβάθμιση αντισεισμικής προστασίας υφιστάμενων κτιρίων.

  [email protected]

  Linkedin

 • Γεράσιμος Καμπίτσης

  Τεχνικός Σύμβουλος

  Ο Γεράσιμος σπούδασε Μηχανολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά εδώ και 25 χρόνια στον τομέα της Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας & Υδραυλικής (ΜΗΥ) παρέχοντας υπηρεσίες μηχανικού και επιβλέποντος.

  Η εμπειρία του περιλαμβάνει σχεδιασμό εγκαταστάσεων ΜΗΥ, υπηρεσίες επίβλεψης ΜΗΥ, και υπηρεσίες προμήθειας ΜΗΥ για ξενοδοχεία, οικίες, εμπορικά ακίνητα, υπεραγορές, εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων, βιομηχανικά συγκροτήματα, αεροδρόμια, και άλλους τύπους υποδομών στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

  [email protected]

  Linkedin

Σχετιζόμενες Εταιρείες

Fam

Ο στόχος μας ήταν πάντα η δημιουργία μιας υψηλού κύρους ανάπτυξη ακινήτου, υπό την ιδιοκτησία και διαχείριση της εταιρείας μας. Η Fam είναι εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και κατέχει ιδιοκτησία συνολικής έκτασης άνω των 30.000 τ.μ. σε εξαιρετική τοποθεσία, με εμπορικά ακίνητα συνολικής έκτασης άνω των 9.000 τ.μ. Αποτελεί περίπτωση μελέτης ανάπτυξης ακινήτων. Η εταιρεία προσεγγίζει τις προκλήσεις στον κλάδο των ακινήτων από διαφορετική σκοπιά, απαντώντας στην ανάγκη για εξέλιξη παράλληλα με τη δυναμική φύση του εμπορικού κλάδου και τις διαρκώς μεταλλασσόμενες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Visit the site

Buenavista Studio

Το Buenavista Design and Architecture Studio είναι στελεχωμένο από μια πολυπολιτισμική ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων επαγγελματιών με συμπληρωματικές ειδικότητες και αναλαμβάνει έργα από την αρχική σύλληψη έως την ανάπτυξη και την εποπτεία και μέχρι την τελική εκτέλεση, παρέχοντας τόσο γενικές όσο και εξειδικευμένες δημιουργικές και αποτελεσματικές λύσεις. Το Studio με έδρα τη Βιέννη δραστηριοποιείται στους τομείς της αρχιτεκτονικής, του interior design και του σχεδιασμού εμπορικών χώρων, του σχεδιασμού προϊόντων και του brand design. Η εμπειρία της εταιρείας σε αυτά τα διαφορετικά πεδία συχνά συρρέει σε ένα έργο, όπως για χώρους λιανικής πώλησης όπου οι αξίες του brand, η εταιρική επικοινωνία, η λειτουργικότητα του χώρου, ο βιομηχανικός σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική αναπτύσσονται παράλληλα και ταυτόχρονα ώστε να παρέχουν μια ολιστική εμπειρία.

Visit the site

Πελατολόγιο

Ενδεικτικό πελατολόγιο από υλοποιημένα έργα

Πώς κάνουμε επιτυχημένες δουλειές

 1. 01 σωστός σχεδιασμός των οικονομικών απαιτήσεων
 2. 02 εδραίωση μακροχρόνιων συνεργασιών με μεγάλους διεθνείς οίκους
 3. 03 γνώση των αναγκών, των προδιαγραφών και της λειτουργικότητας
 4. 04 εδραίωση αμοιβαίας εμπιστοσύνης
 5. 05 ανάπτυξη και διαχείριση έργων όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι (win-win)
 6. 06 αντιμετώπιση των πελατών ως συνεργάτες
 7. 07 εδραίωση εξαιρετικών σχέσεων με χρηματοδότες
 8. 08 σεβασμός για το περιβάλλον
 9. 09 ορισμός υψηλών τεχνολογικών προτύπων

Ανάπτυξη

Ανάπτυξη ακινήτων για κάθε πιθανή χρήση: εμπορικοί χώροι, εμπορικά κέντρα, τουριστικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα γκολφ, αλλαγή χρήσης παλιών εργοστασιακών εγκαταστάσεων, οικιστικά ακίνητα, κτλ. Στόχος μας είναι να αναπτύσσουμε επιτυχημένα, βιώσιμα έργα ανεξάρτητα από το ύψος του προϋπολογισμού, και πάντα εντός του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Οι υπηρεσίες ανάπτυξης ακινήτων περιλαμβάνουν:

 1. Εντοπισμός τοποθεσίας
 2. Αξιολόγηση τοποθεσίας
 3. Δέουσα επιμέλεια
 4. Έλεγχοι ιδιοκτησίας
 5. Αγορά γης
 6. Άδειες & εξουσιοδοτήσεις
 7. Χρηματοοικονομική ανάλυση
 8. Μελέτες βιωσιμότητας
 9. Γενικός σχεδιασμός (Master planning)

Διαχείριση

Στα περισσότερα έργα όπου η Makt αναλαμβάνει την ανάπτυξη ακινήτων, αναλαμβάνουμε επίσης και την πλήρη διαχείριση του έργου. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις για οποιοδήποτε ζήτημα ή πρόβλημα μπορεί να προκύψει στην πορεία της ανάπτυξης.

Η διαχείριση έργων δεν περιορίζεται μόνο στη φάση της υλοποίησης. Σήμερα, η Makt διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία συνολικής έκτασης άνω των 23.000 τ.μ., με πάνω από 7.500 τ.μ. κτιριακών χώρων, και με συνολική αξία πάνω από 16.500.000 ευρώ.

Οι υπηρεσίες διοίκησης και διαχείρισης έργου περιλαμβάνουν:

 1. Προγραμματισμό
 2. Διαχείριση κατασκευής
 3. Ολοκληρωμένη παράδοση έργου
 4. Υπηρεσίες μετά από την υλοποίηση

Αρχιτεκτονική και Design

Η Makt παρέχει υπηρεσίες αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και design, με επαγγελματισμό και με γνώμονα τις προδιαγραφές του πελάτη και τις αρχές του σύγχρονου design. Είτε τα έργα μας αφορούν σε ολόκληρα κτίρια, σε λύσεις για συγκεκριμένα τμήματα ή χώρους, ή ακόμα και για αντικείμενα, η δουλειά μας χαρακτηρίζεται από την έμφαση στη λειτουργικότητα και μια ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία περιορίζεται επειδή υποχρεούται να ακολουθεί αυστηρούς κανόνες, ούτε ότι τα έργα της καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τις προδιαγραφές των πελατών της. Αντιθέτως, δημιουργούμε με γνώμονα την απλότητα και την επιθυμία μας κάθε έργο να πληροί τις δεδομένες προϋποθέσεις, αποφεύγοντας όμως σχεδιαστικά στερεότυπα, και αυτό μας οδηγεί σε πρωτότυπες σχεδιαστικές ιδέες που ικανοποιούν τόσο τους χρήστες όσο και εμάς.

Οι υπηρεσίες σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

 1. Εννοιολογική προσέγγιση
 2. Προ-κατασκευαστικός σχεδιασμός
 3. Εικονικός σχεδιασμός
 4. Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός
 5. Δομικός σχεδιασμός
 6. Ηλεκτρομηχανολογικός σχεδιασμός
 7. Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων
 8. Σχεδιασμός βιωσιμότητας
 9. Μοντελοποίηση Κτιριακών Πληροφοριών (BIM)
 10. Πολεοδομικός σχεδιασμός

Εταιρικές Αξίες

Για υπερβολικά πολύ καιρό, η ανήθικη πρακτική του χρηματισμού και μια κακώς εννοούμενη ανοχή προς αυτόν, η απουσία επαγγελματικής δεοντολογίας και η ενδημική διαφθορά υπήρξαν ατυχή αλλά σταθερά στοιχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στη Makt, επιλέγουμε εκ πεποιθήσεως να δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά σε ηθικά όσο και νόμιμα πλαίσια. Γι’ αυτό και φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε μέσω της συμμετοχής μας σε σχετικά φόρα, και υιοθετούμε τις αρχές και τις κατευθυντήριες γραμμές αρμόδιων διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΟΣΑ και ο Διεθνής Οργανισμός Διαφάνειας.

Πιστεύουμε ότι η ορθή επαγγελματική δραστηριότητα ευνοεί όλους τους εμπλεκόμενους, και γι’ αυτό η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού που κάνουμε. Είτε συνεισφέροντας σε κάθε τοπική κοινωνία, είτε λαμβάνοντας μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η Makt επιδιώκει να διατηρήσει κοινωνική υπευθυνότητα ως ενεργό μέλος διάφορων μη κερδοσκοπικών, μη κομματικών οργανισμών όπως η Concordia και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η Makt προσφέρει ένα πραγματικά προοδευτικό όραμα και ολοκληρωμένες, δημιουργικές, εξατομικευμένες λύσεις κατά περίπτωση. Εκτελούμε απαιτητικά έργα αποτελεσματικά, έγκαιρα και εντός προϋπολογισμού.

Πώς υλοποιούμε έργα

 1. 01 σωστός σχεδιασμός των οικονομικών απαιτήσεων
 2. 02 αξιοπιστία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση
 3. 03 ειλικρίνεια
 4. 04 σαφήνεια
 5. 05 απόλυτη συνέπεια ως προς χρονοδιαγράμματα, συμφωνίες, επιχειρηματικά σχέδια
 6. 06 εκτενής εμπειρία στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων
 7. 07 σύνθετες αγοραπωλησίες ή μισθώσεις γης
 8. 08 κατασκευή κτιριακών συγκροτημάτων υπό αυστηρές προϋποθέσεις
 9. 09 εξασφάλιση αξιόπιστου συμφωνητικού μίσθωσης

Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο

Αρχικά ο πελάτης, η Carrefour Γαλλίας, επιθυμούσε να εισέλθει στην ελληνική αγορά ακολουθώντας την ίδια τακτική ανάπτυξης που είχε υιοθετήσει παγκοσμίως. Επελέγη η τοποθεσία, αγοράστηκε η γη στο όνομα του πελάτη, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες και ξεκίνησε η κατασκευή της υπεραγοράς. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγορά γης, χρειάστηκε τελικά να αγοράσουμε οικόπεδα από 273 διαφορετικά άτομα και κυριολεκτικά να φέρουμε άτομα από τις τέσσερις άκρες του πλανήτη για να υπογράψουν συμβόλαια, παραμένοντας όμως εντός προϋπολογισμού. Κατά τη φάση της κατασκευής, προτείναμε στην Carrefour να υπερβεί τις αρχικές, αυστηρές προδιαγραφές του έργου προκειμένου να εκμεταλλευτεί καλύτερα την υπεραγορά της, δημιουργώντας ένα εμπορικό κέντρο γύρω από το αρχικό κατάστημα.

Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη του πρώτου, παγκοσμίως, εμπορικού κέντρου της Carrefour. Μετά από την τεράστια επιτυχία του, με την υπεραγορά να υπερβαίνει τα 10.000.000 αποδείξεις ετησίως, η Carrefour αποφάσισε να εξελίξει τον πυρήνα των προδιαγραφών των ακινήτων της εταιρείας χτίζοντας εμπορικά κέντρα, και ξεκίνησε να αξιοποιεί την προστιθέμενη αξία που δημιουργούν τα καταστήματά της παγκοσμίως.

 • Υπηρεσίες

 • Ανάπτυξη
 • Επιλογή τοποθεσίας
 • Αγορά γης
 • Μελέτες
 • Άδειες
 • Μελέτες κατασκευής
 • Μελέτες λεπτομερειών
 • Επίβλεψη
 • Διαχείριση κατασκευής
 • Στοιχεία έργου

 • Γήπεδο152.000 τ.μ.
 • Δομημένη επιφάνεια36.800 τ.μ.
 • Συνολικό κόστος κατασκευής63.000.000 €

Εμπορικό Κέντρο

Αφού εδραίωσε την παρουσία της στην Ελλάδα, η Carrefour Ελλάς δημιούργησε εσωτερικά τμήματα προκειμένου να επιδιώξει την επέκτασή της στην ελληνική αγορά. Η είσοδος στην αγορά της Πάτρας αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη, για πολλούς λόγους.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια, ζητήθηκε από τη Makt να αναπτύξει μια προσέγγιση, να επιλέξει την τοποθεσία και να εκδώσει τις πρώτες δύο βασικές άδειες. Η έγκριση της Χωροθέτησης για χρήση Εμπορικού Κέντρου και η έγκριση της Αρχιτεκτονικής Προμελέτης από τις αρμόδιες αρχές άνοιξαν τον δρόμο για τις υπόλοιπες άδειες που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση του έργου.

 • Υπηρεσίες

 • Ανάπτυξη
 • Γενική σύλληψη (Concept)
 • Επιλογή τοποθεσίας
 • Μελέτη Χωροθέτησης
 • Αρχιτεκτονική προμελέτη
 • Στοιχεία έργου

 • Γήπεδο102.000 τ.μ.
 • Δομημένη επιφάνεια20.000 τ.μ.
 • Συνολικό κόστος κατασκευής25.000.000 €

Υπεραγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Οι προδιαγραφές του πελάτη ήταν πολύ αυστηρές, όπως είναι αναμενόμενο από μια παγκόσμια αλυσίδα λιανικής. Η προσέγγισή μας, μας επέτρεψε να μεγιστοποιήσουμε τους πραγματικούς χώρους λιανικής, ενώ ταυτόχρονα αποδομήσαμε την αίσθηση του μεγάλου  κουτιού από τη σκοπιά του επισκέπτη, δημιουργώντας πλαϊνές φτερά σε διάφορα μεγέθη και γωνίες. Προσθέσαμε επίσης λειτουργικά χαρακτηριστικά που δεν ήταν μέρος των αρχικών προδιαγραφών και που κατέστησαν το κατάστημα μια επιτυχημένη περίπτωση μελέτης για τον πελάτη.

Η φύση του εμπορεύματος του καταστήματος (ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές) αντικατοπτρίζεται στην καθαρή, βιομηχανική αισθητική του σχεδιασμού, ενώ το κόκκινο, κυρίαρχο χρώμα του brand του πελάτη, ενσωματώνεται σε κάθε εμφανές τεχνικό στοιχείο της πρόσοψης.

 • Υπηρεσίες

 • Ανάπτυξη
 • Επιλογή τοποθεσίας
 • Αγορά γης
 • Αρχιτεκτονική σύλληψη
 • Μελέτες
 • Άδειες
 • Μελέτες κατασκευής
 • Μελέτες λεπτομερειών
 • Επίβλεψη
 • Διαχείριση κατασκευής
 • Στοιχεία έργου

 • Γήπεδο19.000 τ.μ.
 • Δομημένη επιφάνεια7.500 τ.μ.
 • Συνολικό κόστος κατασκευής15.500.000 €

Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο το οποίο, αν και δεν βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, διατηρεί αστικά στοιχεία χωρίς όμως να χάνεται η αίσθηση του ανοιχτού χώρου. Καθώς το γήπεδο βρίσκεται έξω από το σχέδιο πόλης, ο επιτρεπτός συντελεστής δόμησης περιόριζε τη δομημένη επιφάνεια αποκλειστικά για εμπορικές χρήσεις. Επιπλέον, υπήρχαν αυστηρές προδιαγραφές, όπως π.χ. να υπάρχει ένα κτίριο κατηγορίας “big box” για να στεγάσει μια υπεραγορά. Το πρώτο βήμα ήταν η σύλληψη για τη δημιουργία μιας πλατείας. Αυτή έπρεπε να είναι προστατευμένη από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους, να προσφέρει ένα ενδιαφέρον περιβάλλον το οποίο να ενθαρρύνει την περιήγηση στους χώρους, να παρέχει συνέπεια στα καταστήματα, και να διατηρεί την αίσθηση του φυσικού περιβάλλοντος και του ανοιχτού μη δομημένου χώρου. Έτσι, την πλατεία “αγκάλιασαν” τρία κτίρια.

Η χρωματική παλέτα βασίστηκε στην αρμονική ενσωμάτωση των κτιρίων στο φυσικό περιβάλλον. Για τον σκοπό αυτό, ο σχεδιασμός στηρίχτηκε σε γήινα χρώματα όπως καφέ και κόκκινο της σκουριάς, τα οποία εναλλάσσονται σε διαφορετικούς ρυθμούς σε επιφάνειες με διαφορετικό φάρδος. Αυτή η εφαρμογή “διέκοψε” τον συμπαγή όγκο της “big box” κατασκευής, προσφέροντας οπτική ανακούφιση. Ακολουθώντας την ίδια λογική, τα άλλα δύο κτίρια κατασκευάστηκαν με εναλλαγή, τόσο για λειτουργικούς όσο και αισθητικούς λόγους, ανάμεσα σε επιφάνειες σε γήινους χρωματισμούς, υαλοπίνακες, και κάποιες επιφάνειες εκτεθειμένου σκυροδέματος. Σημειώνεται ότι η ολική θερμομόνωση του έργου πληροί πολύ υψηλές προδιαγραφές, συνδυάζοντας έτσι την αρχιτεκτονική λειτουργικότητα και την αισθητική με οικολογικά κριτήρια και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

 • Υπηρεσίες

 • Ανάπτυξη
 • Επιλογή τοποθεσίας
 • Αγορά γης
 • Αρχιτεκτονική σύλληψη
 • Μελέτες
 • Άδειες
 • Μελέτες κατασκευής
 • Μελέτες λεπτομερειών
 • Επίβλεψη
 • Διαχείριση κατασκευής
 • Στοιχεία έργου

 • Γήπεδο30.000 τ.μ.
 • Δομημένη επιφάνεια9.000 τ.μ.
 • Συνολικό κόστος κατασκευής21.000.000 €

Αποκατάσταση και ανακαίνιση μονοκατοικίας

Υπηρεσίες Ανάπτυξης Ακινήτων για μία μονοκατοικία; Σε αυτή την περίπτωση, ναι. Μετά από την επέκταση του σχεδίου πόλεως, οι ιδιοκτήτες βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Δεν μπορούσαν να χτίσουν τίποτα, και ταυτόχρονα το νέο σχέδιο πόλεως προέβλεπε διόδους προς τον αιγιαλό να διασχίζουν το οικόπεδο διαιρώντας το σε πολλά τμήματα. Η Makt ανέλαβε να “ξεκαθαρίσει” το έργο παρέχοντας αποτελεσματικές λύσεις, όπως η μετακίνηση των διόδων στις άκρες του οικοπέδου και η έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να οριστικοποιηθεί αυτός ο ανασχεδιασμός. Επιπλέον, το νέο νομικό πλαίσιο για το γήπεδο επέτρεπε στους ιδιοκτήτες να αποκαταστήσουν και να ανακαινίσουν τα υφιστάμενα κτίσματα.

Το γήπεδο βλέπει στον αιγιαλό και τον κόλπο, και το κτίσμα είναι εξοχική κατοικία που χρησιμοποιείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο στόχος ήταν να “ανοίξει” το υφιστάμενο κτίσμα προς τον κήπο και την άμεση θέα προς τη θάλασσα, διατηρώντας παράλληλα τον απλό χαρακτήρα του παλιού σπιτιού. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, διατηρήθηκαν μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι και τα αυθεντικά, προ του 1920, πλακόστρωτα δάπεδα. Ο μόνος εξολοκλήρου καινούριος όγκος είναι η πισίνα, που τοποθετήθηκε σε συνάρτηση με τα δύο υφιστάμενα κτίσματα στο οικόπεδο.

 • Υπηρεσίες

 • Ανάπτυξη
 • Αρχιτεκτονική σύλληψη
 • Μελέτες
 • Οικοδομική άδεια
 • Μελέτες κατασκευής
 • Μελέτες λεπτομερειών
 • Επίβλεψη
 • Διαχείριση κατασκευής
 • Στοιχεία έργου

 • Γήπεδο5.000 τ.μ.
 • Δομημένη επιφάνεια105 τ.μ.
 • Συνολικό κόστος κατασκευής320.000 €

Θέρετρο γκολφ που περιλαμβάνει ξενοδοχείο και κέντρο ευεξίας

Σε μικρή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, σε ένα γήπεδο σε άμεση σύνδεση με μια αμμώδη παραλία αρκετών χιλιομέτρων πάνω στο Αιγαίο, αυτή η πρόταση περιλαμβάνει δύο γήπεδα γκολφ 18 οπών, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων και ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας. Τα γήπεδα γκολφ έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα EIGCA και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις προπόνησης και εκμάθησης (driving range, chipping area, putting green).

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην υψηλή ποιότητα των εγκαταστάσεων που περιβάλλουν τα γήπεδα γκολφ και το θέρετρο εν γένει. Το φυσικό περιβάλλον διατηρείται όσο γίνεται παρθένο, διασφαλίζοντας έτσι τα χαμηλότερα δυνατά έξοδα συντήρησης για ολόκληρο το σύμπλεγμα. Κύριος στόχος της μελέτης είναι να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη γηπέδων γκολφ.

 • Υπηρεσίες

 • Μελέτες σκοπιμότητας
 • Αρχιτεκτονική σύλληψη
 • Στοιχεία έργου

 • Γήπεδο1.200.000 τ.μ.
 • Δομημένη/διαμορφωμένη επιφάνεια
  εσωτερικοί χώροι
  εξωτερικοί χώροι

  1.950 τ.μ.
  107.800 τ.μ.
 • Συνολικό κόστος κατασκευής74.000.000 €

Νέα - Εκδηλώσεις - Δημοσιεύσεις

Prodexpo Συνάντηση Στελεχών Διοίκησης

Αναπτύσσοντας το Μέλλον

Η Makt προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας μεταξύ διακεκριμένων μελών της Ελληνικής…

Η Makt προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας μεταξύ διακεκριμένων μελών της Ελληνικής Αγοράς Ακινήτων.

EBGE (GGDA) 2018

Greek Graphic Design & Illustration Awards

Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) συγκεντρώνουν, αξιολογούν και απονέμουν το καλύτερο έργο στην…

Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) συγκεντρώνουν, αξιολογούν και απονέμουν το καλύτερο έργο στην Ελλάδα στον τομέα της οπτικής επικοινωνίας, αφού δημιούργησε ένα ιστορικό αρχείο και καθόρισε τα ποιοτικά κριτήρια, όπως ένας θεσμός αυτού του είδους αναπόφευκτα καθιερώνει. Η διοργάνωση των ΕΒΓΕ διανύει πλέον δεκαεπτά χρόνια, έχοντας συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της οπτικής επικοινωνίας στην Ελλάδα και στο υψηλής ποιότητας προφίλ το οποίο η ελληνική οπτική επικοινωνία απολαμβάνει τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Έπαινος Εταιρικής Ταυτότητας Makt

Ο ορισμός της πετυχημένης ανάπτυξης ενσωματώνει μια ολιστική προσέγγιση στην έννοια της. Η εταιρεία Makt αναπτύσσει, διαμορφώνει και διαχειρίζεται ακίνητα από την αρχή μέχρι το τέλος της ανέγερσης ενός έργου. Η εταιρική ταυτότητα και η προβολή της ιστοσελίδας “πάτησαν” συνδυαστικά στο τονικό αστικό στοιχείο του γκρι και του neon yellow με στόχο την μορφοποίηση ενός δυναμικού χαρακτήρα υπηρεσιών.

https://www.ebge.gr/submission/5a7465255a1cb9232ba41df6/

https://www.ebge.gr/2018/winners/

Prodexpo NORTH 2018

Αναπτύσσοντας το Μέλλον

Το πιο επιδραστικό συνέδριο ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα προσφέρει πολύτιμες διαπιστώσεις για τις τάσεις στον…

Το πιο επιδραστικό συνέδριο ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα προσφέρει πολύτιμες διαπιστώσεις για τις τάσεις στον κλάδο των ακινήτων, τις νέες γεωγραφίες, τα κύρια θέματα του κλάδου, τις τελευταίες τάσεις από τους πλέον έμπειρους ειδικούς σε θέματα πολιτικής και κλαδικά. Η Prodexpo North οργανώνεται σε συνέχεια 18 χρόνων επιτυχημένων συνεδρίων στην Αθήνα, με σκοπό να συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς της Βορείου Ελλάδας. Η Makt συμμετείχε στο συνέδριο.

http://www.prodexponorth.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες,
επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Θεσσαλονίκη

Α. Μιχαηλίδη 1, 54640
τηλ.: 2310 813454
fax: 2310 813662

Πάτρα

Ερενστρώλε 2, 26224
τηλ.: 2610 490038

Αθήνα

Ι. Γενναδίου 16, 11521
τηλ.: 210 7298798
fax: 210 7298797

Βιέννη

34/DG Weyringer St., 1040 A
τηλ.:  +43 1 3069306

Page Index

The Future In Development